Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Crépes med majs- och apelsingrit

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Matiga crépes med bovete och dinkel fyllda med en grön fyllning av vitkål och bladspenat och serveras med en fräsch majs- och apelsingrit (röra).

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg dinkel och bovete var för sig i dubbel mängd vatten i minst 8 timmar. Häll av vattnet från dinkelkornen, men sila av och spara vattnet från bovetekornen.
  2. Mixa dinkel- och bovetekornen i en Vitamix eller annan kraftfull kannmixer, (en matberedare är inte tillräckligt kraftfull). Vispa i vattnet från bovetet, lite i taget, tills smeten har samma tjocklek som en pannkakssmet. Salta efter smak.
  3. Hetta upp kokosolja i en stekpanna och stek crépes av smeten på hög värme, ca 1 minut på varje sida. Lägg på hög på ett fat och håll varmt.
  4. Majs- och apelsingrit: Skala zesten från apelsin och citron med en potatisskalare. Pressa saften. Lägg allt i en kastrull med resterande ingredienser. Koka upp och låt koka i 5 minuter. Mixa med mixerstav till en grov massa. Smaksätt med salt och peppar.
  5. Fyllning: Finstrimla vitkål och bryt spenaten i mindre bitar. Fräs i olja i stekpanna någon minut.
  6. Lägg fyllning i mitten på crépesen och vik ihop till ett kvadratiskt paket. Dela det tvärsöver till trekanter. Servera med majs- och apelsingriten vid sidan om.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.