Underbart god fyllning.
Extra ägg i smeten ger lite lyxigare pannkakor.
Instruktioner
- Smält smöret. Vispa samman mjöl och mjölk till en slät smet i en bunke. Vispa ner vattnet och ett ägg i taget.
Tillsätt det smälta smöret och 3/4 tsk salt.
Rör om ordentligt och ställ smeten åt sidan.
- Skala, halvera och skär löken i tunna strimlor. Dela, kärna ur och skär äpplena i små tärningar.
Fräs löken mjuk i stekpanna tillsammans med krossade enbär i 1 msk smör. Lyft upp och lägg åt sidan.
- Stek renskavet i 1 msk smör i stekpannan i 5 minuter under omrörning, använd en gaffel för att lossa på skavet.
Tillsätt lök och enbärsblandningen, lingon och äpple tillsammans med 2 dl grädde och 1 dl messmör.
Låt småkoka några minuter tills det tjocknat något.
Ta från värmen. Rör ner 2 msk riven ost och krydda med 1 ½ tsk salt.
- Sätt ugnen på 225 grader grill.
- Stek 8 tunna crepes av smeten i smör i en stekpanna, ca 20 cm i diameter.
Fördela fyllningen på crepesen, rulla ihop och lägg i en ugnssäker form.
Rör ihop 2 msk messmör, 2 dl riven ost och ½ dl grädde.
Fördela över rullarna.
- Gratinera ca 10 minuter i mitten av ugnen tills crepsen fått fin färg.
Servera med en grönsallad.
Publicerat den
20 mars 2011
Liknande recept
Skriv kommentar