Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Crepes med viltstuvning

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Underbart god fyllning. Extra ägg i smeten ger lite lyxigare pannkakor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret. Vispa samman mjöl och mjölk till en slät smet i en bunke. Vispa ner vattnet och ett ägg i taget. Tillsätt det smälta smöret och 3/4 tsk salt. Rör om ordentligt och ställ smeten åt sidan.
  2. Skala, halvera och skär löken i tunna strimlor. Dela, kärna ur och skär äpplena i små tärningar. Fräs löken mjuk i stekpanna tillsammans med krossade enbär i 1 msk smör. Lyft upp och lägg åt sidan.
  3. Stek renskavet i 1 msk smör i stekpannan i 5 minuter under omrörning, använd en gaffel för att lossa på skavet. Tillsätt lök och enbärsblandningen, lingon och äpple tillsammans med 2 dl grädde och 1 dl messmör. Låt småkoka några minuter tills det tjocknat något. Ta från värmen. Rör ner 2 msk riven ost och krydda med 1 ½ tsk salt.
  4. Sätt ugnen på 225 grader grill.
  5. Stek 8 tunna crepes av smeten i smör i en stekpanna, ca 20 cm i diameter. Fördela fyllningen på crepesen, rulla ihop och lägg i en ugnssäker form. Rör ihop 2 msk messmör, 2 dl riven ost och ½ dl grädde. Fördela över rullarna.
  6. Gratinera ca 10 minuter i mitten av ugnen tills crepsen fått fin färg. Servera med en grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.