Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Crepes Romaine

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den legendariske köksmästaren Julius Carlsson har komponerat "Crepes Romaine". Lövtunna och frasiga franska pannkakor fylls med en delikat svensk fyllning av bl.a. lax och kryddgrönt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg, vetemjöl och salt till en jämn smet. Tillsätt smält smör eller olja och späd med mjölken, lite i taget, under vispning.
  2. Grädda 8 tunna crepes i en stekpanna, ca 15 cm i diameter. Låt dem svalna på smörpapper.
  3. Skär laxen i små tärningar och hacka äggen ganska fint. Blanda lax, ägg, dill och gräslök med crème fraiche och smaka av med lite nymald svartpeppar.
  4. Fördela fyllningen på pannkakorna och rulla ihop dem. Placera dem i en smord, ugnssäker form och strö över riven ost. Gratinera i 250 grader, 15-20 minuter, tills ytan fått vacker, gyllenbrun färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.