Mycket god och uppskattad rätt.
Instruktioner
- Räcker till 15-20 st creps. Tacofärs, är stekt köttfärs med tacokryddor i, ex. rester efter Tacofesten.
- Tacostuvning:
Koka upp 5 dl mjölk. Vispa/mixa ihop 1,5 dl vatten och 1,5 dl vetemjöl till en toppredning. Häll redningen i den uppkokade mjölken och låt koka under några minuter under omrörning. Salta och peppra.
- Tillsätt tacofärsen och ta kastrullen från värmen. Tillsätt den rivna osten, rör om.
- Pannkakssmet:
Vispa ihop ägg och tillsätt ca. hälften av mjölken och allt mjöl. Vispa ihop och tillsätt sedan resten av mjölken och vispa ihop till en slät smet. Tillsätt salt och det smälta smöret. Vispa ihop. Grädda pannkakorna i en pannkakslagg, smöra ev. laggen mellan varje pannkaka. Lägg pannkakorna på hög med den "vackra" sidan neråt på en tallrik.
- Creps:
Gör en i taget. Ta 2-3 rågad vanlig matsked och bred ut på varje pannkaka. Vik in kanten på två sidor ca. 5 cm (kortsidan på de färdiga crepsen) och rulla sedan ihop crepsen. Lägg crepsen på ett ugnssäkert fat och strö riven ost över som garnering.
- Gratinera:
I ugnen 175 grader i ca. 15-20 minuter tills osten smält.
- Variationer på crepsen:
Gör stuvning på ex. rökt skinka, svamp, kassler, korv o.s.v.
- Tips! De går utmärkt att frys in dem. Förpacka dem styckevis då är de lätta att ta fram precis så många man behöver.
Publicerat den
19 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Fantastiskt GOTT Tack för receptet Tine
Supergott! Det här kommer jag att göra fler gånger! Jag hade i svamp i köttfärsen, riktigt gott!
Vänligen plocka bort bilden från receptet. Du har inte rätt att använda den. /Anneli
Tycker de var lite för lite smak på dem, nästa gång kommer jag nog att krydda på dem lite mer men helt OK recept.