Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Croissanter

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Testa gärna!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm vattnet till 37°C (fingervarmt).
  2. Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med vattnet. Tillsätt ägg, salt och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta kraftigt ihop till en smidig deg.
  3. Tag upp den ojästa degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en tunn kaka, ca 30 x 40 cm. Skär margarinet i tunna skivor med osthyvel. Lägg dem på halva degen och vik över den andra halvan. Kavla ut degen igen och vik den så att det blir 3 deglager. Kavla och vik 2­3 gånger till.
  4. Dela degen i 2 delar. Forma dem till bullar. Kavla ut dem till tunna runda kakor, ca 30 cm i diameter. Skär varje kaka tvärsöver till 8 trekanter. Rulla ihop dem mot spetsen. Tänj lite i degen så att snibben kommer på undersidan. Lägg gifflarna på plåt, smord eller med bakplåtspapper.
  5. Jäs under bakduk ca 30 min. Värm ugnen till 225°C.
  6. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min.
  7. Låt brödet svalna på galler utan bakduk

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • vorsmack 21 februari 2009

    Receptet funkar inte. Croissanterna blir bra mycket tjockare och degigare än den riktiga franska motsvarigheten.

  • HelloBrohim 25 april 2012

    När du har lagt ner en massa jobb på att kavla ska du absolut inte rulla ihop allting igen. Jag skulle föreslå att man efter kavlingen istället bara skär ut trianglar och rullar, annars kommer du förstöra alla dina tunna fina lager :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.