Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Crostini med crema verde - grön röra

 
Skriv ut

Ur kokboken "Italiensk afton - maten - kulturen - musiken" av Ann-Louice Dahlgren

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Skär brödet i tunna skivor och lägg på en plåt. (ca 50 st). Smöra skivorna eller ringla över lite olivolja. Rosta brödskivorna 4-5 minuter mitt i ugnen. De ska bli krispiga men inte brända. I brist på bröd som passar kan man köpa färdig crostini.
  2. Koka ärter och grovhackad sparris mjuka (om du använder ärter och sparris på burk behöver de inte kokas). Smält smöret i en kastrull, rör ut mjölet i smöret och fyll på med den varma buljongen till en trögflytande sås. Rör ner grönsaksblandningen, smaka av med salt och peppar och låt sjuda ca 5 minuter. När det hela svalnat lite, kör till en slät röra med mixerstav. Bred på den gröna röran på crostinis och servera omedelbart.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.