Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Crumblebar med vit choklad, hallon och rabarber

 
Skriv ut

Knaprig och läcker godiskaka med hallon- och rabarbersylt. Kakan går att variera med annan sylt och choklad - släpp loss din kreativitet! Servera som den är eller med glass och grädde. Om du har bråttom, så köp färdig sylt. Det behövs 3 dl till det här receptet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär rabarbern i mindre bitar. Lägg den i en kastrull tillsammans med hallon och socker. Koka ca 15 minuter, till en tjock sylt. Låt kallna.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Mixa smör och socker i en matberedare. Sikta i vaniljsocker, mjöl och salt, blanda ihop till en deg.
  4. Lägg bakplåtspapper i en ca 15x20 cm stor ugnssäker form, gärna med avtagbar kant. Tryck ut 2/3 av degen, se till att det är ca ½ cm deg upp på kanterna.
  5. Hacka mandel och den vita chokladen. Blanda resten av degen med musli, mandel och choklad. Strö ca 1/4 av crumblen på den uttryckta degen. Bred på sylt och strö över resten av crumblen.
  6. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 minuter, till gyllenbrun färg. Låt svalna och skär i bitar. Njut den som den är eller servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.