Knaprig och läcker godiskaka med hallon- och rabarbersylt. Kakan går att variera med annan sylt och choklad - släpp loss din kreativitet! Servera som den är eller med glass och grädde.
Om du har bråttom, så köp färdig sylt. Det behövs 3 dl till det här receptet.
Instruktioner
- Skär rabarbern i mindre bitar. Lägg den i en kastrull tillsammans med hallon och socker. Koka ca 15 minuter, till en tjock sylt. Låt kallna.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Mixa smör och socker i en matberedare. Sikta i vaniljsocker, mjöl och salt, blanda ihop till en deg.
- Lägg bakplåtspapper i en ca 15x20 cm stor ugnssäker form, gärna med avtagbar kant. Tryck ut 2/3 av degen, se till att det är ca ½ cm deg upp på kanterna.
- Hacka mandel och den vita chokladen. Blanda resten av degen med musli, mandel och choklad. Strö ca 1/4 av crumblen på den uttryckta degen. Bred på sylt och strö över resten av crumblen.
- Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 minuter, till gyllenbrun färg. Låt svalna och skär i bitar.
Njut den som den är eller servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.
Publicerat den
25 maj 2014
Liknande recept
Skriv kommentar