Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Crumpets

(1 kommentar)  
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Engelska brödpannkakor som är så goda nystekta och så goda även nästa dag - då rostade i brödrosten. Till frukost, brunch med lemon curd, smör, marmelad, ost, philadelphiaost...

Ingredienser

Instruktioner

Blanda samman det ljumma vattnet och mjölken. Blanda jäst, salt och vetemjöl. Sikta ned mjölblandningen i vätskan och rör om. Låt jäsa 1 timme. Rör om smeten så att bubblorna går ur. Hetta upp en stekpanna eller plättlagg på medelstark värme och placera 4 smorda kakformar i stekpannan. Häll i lite crumpet-smet (ungefär 1 cm) och stek ungefär åtta minuter, eller till degen nästan stelnat på ovansidan och bildat bubblor. Skaka loss crumpeten ur formen och vänd den. Stek ytterligare 3 minuter på andra sidan och servera med smör. Marmelad eller ost är också gott till.

Kommentarer (1)

  • vintersol 6 november 2010

    Hej! Detta lät gott och inte så krångligt. Kan man använda färsk jäst och i så fall hur mycket? Hälsningar Yvonne

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.