Smält smöret och tillsätt mjölken.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Rör ihop alla torra ingredienser och blanda sedan ner det i äggsmeten.
Tillsätt smör- och mjölkblandningen och blanda väl.
Lägg lite smet i botten på alla 12 muffinsformarna. Använd muffinsplåt för bästa resultat.
Lägg sedan ner en dumlekola i varje form.
Fyll sedan på med resten av smeten.
Grädda i ca 11 min på 200 grader.
Värm grädden och rör i dumlekolorna så att dom smälter.
OBS: Grädden får absolut INTE koka för då går det inte att vispa upp den sen.
Sen sätter du in dumle grädden i kylskåpet.
När blandningen har blivit kall är det bara att vispa upp.
Låt helst grädden stå i kylskåpet under natten.
Spritsa sedan ut fluffen på muffinsen.
Kika gärna in på min blogg där jag har fler recept!
http://veronica-bakar.blogspot.com/
Helt u´nderbara. Hade bakat till en tävling, och de gick åt som smör :)
helle795 maj 2011
De här måste bara provas.. låter verkligen jättegoda!
pwandersson8 maj 2011
Dumlegrädden fungerade inte alls för mig! Jag var jättenoga med att inte få det att koka, höll det på svag värme HELA tiden, men det blev bara sörja!
vea_888 maj 2011
Va?
Kunde du inte vispa upp den alls!!
Det var väldigt konstigt....du hade väl vispgrädde i??
solvik20710 maj 2011
Gjorde dubbel sats....gick åt åt som "smör i solsken"
Skall göras flera gånger.
MirjaHermansson31 maj 2011
Hej!
Hade spanat in ditt recept sedan tidigare, och passade på att göra om den till Mors Dags-tårta!
Följde receptet, hällde smeten i en bakform och gräddade i 200 grader/15 min, och 150 grader ytterligare 15 min.
Av grädden blev det även för mig "sörja" men det var ingen fara. Det som händer är att det blir smörkräm med dumlesmak! Eftersom jag gjort en tårta, var det bara att bre på det, och smaken går inte ens att beskriva! Närmast kommer nog: Ljuvligt! Tack för receptet! Ska snart prova muffinsarna, men kyla grädden lite längre...
MirjaHermansson3 juni 2011
Och nu är det premiär för cupcakes! Ska följa ditt recept denna gången, fast dubblera! Tack igen!
Frosenflower13 april 2013
Jag hade också problem med att vispa grädden och jag var ändå väldigt noga med att den inte skulle bli för varm.
Däremot kan man smälta kolorna i lite av grädden, kanske 1 dl, låta den svalna och sen ha i resten av grädden. Då borde det gå att vispa utan problem, även om den första dl blev för varm.
Betyg då, ja fluffet blev ju helt underbart gott <3 Det kommer jag definitivt att göra till annat också, t.ex kladdkaka. Men jag tycker att själva muffinsen blev lite tråkiga och nästan lite smaklösa med bara kakao som smaksättning. Så nästa gång ska jag prova att smälta i kolorna istället för att bara ha den i mitten eller kanske ha i nåt annat utöver kakao, mint skulle nog vara gott.
Overall var de goda och jag kommer att göra dem igen.
zallyhunden28 april 2013
Min dumlefluff skar sej precis när den var klar. =( Hade följt receptet jättenoga. =( Tur jag provbakade dom innan.
MUMS, bland det godaste cupcakes jag smakat !
Helt u´nderbara. Hade bakat till en tävling, och de gick åt som smör :)
De här måste bara provas.. låter verkligen jättegoda!
Dumlegrädden fungerade inte alls för mig! Jag var jättenoga med att inte få det att koka, höll det på svag värme HELA tiden, men det blev bara sörja!
Va? Kunde du inte vispa upp den alls!! Det var väldigt konstigt....du hade väl vispgrädde i??
Gjorde dubbel sats....gick åt åt som "smör i solsken" Skall göras flera gånger.
Hej! Hade spanat in ditt recept sedan tidigare, och passade på att göra om den till Mors Dags-tårta! Följde receptet, hällde smeten i en bakform och gräddade i 200 grader/15 min, och 150 grader ytterligare 15 min. Av grädden blev det även för mig "sörja" men det var ingen fara. Det som händer är att det blir smörkräm med dumlesmak! Eftersom jag gjort en tårta, var det bara att bre på det, och smaken går inte ens att beskriva! Närmast kommer nog: Ljuvligt! Tack för receptet! Ska snart prova muffinsarna, men kyla grädden lite längre...
Och nu är det premiär för cupcakes! Ska följa ditt recept denna gången, fast dubblera! Tack igen!
Jag hade också problem med att vispa grädden och jag var ändå väldigt noga med att den inte skulle bli för varm. Däremot kan man smälta kolorna i lite av grädden, kanske 1 dl, låta den svalna och sen ha i resten av grädden. Då borde det gå att vispa utan problem, även om den första dl blev för varm. Betyg då, ja fluffet blev ju helt underbart gott <3 Det kommer jag definitivt att göra till annat också, t.ex kladdkaka. Men jag tycker att själva muffinsen blev lite tråkiga och nästan lite smaklösa med bara kakao som smaksättning. Så nästa gång ska jag prova att smälta i kolorna istället för att bara ha den i mitten eller kanske ha i nåt annat utöver kakao, mint skulle nog vara gott. Overall var de goda och jag kommer att göra dem igen.
Min dumlefluff skar sej precis när den var klar. =( Hade följt receptet jättenoga. =( Tur jag provbakade dom innan.