Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lime cupcakes med lime frosting

(1 kommentar)  
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Recepten kommer ursprungligen från Ingrid Hancock Bjerknes bok Cupcakes (cupcakes receptet) och från Buffé (frosting receptet). Båda recepten har jag gjort några ändringar i så att dom bättre passar min smak. Frostingen är ganska ”snålt tilltagen” men den är mycket smakrik, vill ni ändå ha mer frosting på era cupcakes så gör en större sats av den.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Cupcakesen: Värm ugnen till 175 grader. Klä en muffinsplåt med muffinsformar eller ställ dubbla formar på en plåt. (med dubbla formar så blir dom stadigare och håller formen bättre). Jag använde mig av formar i storleken 5 cm diam x 3,7 cm höjd.
  2. Vispa smör och strösocker ljust och luftigt. Tillsätt äggen, ett i taget och vispa ordentligt mellan varje ägg. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en annan bunke. Tillsätt mjölblandningen växelvis med mjölken. Tillsätt limeskal och limesaft och rör om. Fyll formarna till ca tre fjärdedelar med smet.
  3. Grädda mitt i ugnen i ca 20 - 25 minuter. Kolla med sticka att dina muffins är klara innan du tar ut dom, om stickan är torr så är dom färdiga. Ta ut plåten och låt dom svalna i 5 minuter, lyft sen över dom till ett galler och låt dom kallna helt.
  4. Frostingen: Vispa samman alla ingredienser med en elvisp till en fluffig smet. Spritsa, klicka eller bred den på cupcakesen.
  5. Dekorera med något fint och/eller gott om du vill.
  6. Låt dig väl smaka, lycka till!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Allis5 2 april 2013

    Gillar man lime så är detta en höjdare!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.