Det roliga med cupcakes är att man kan dekorera dem precis hur man vill. Man kan färga frostingen med olika färger, dekorera cupcaken med stora eller små blommor, mandelspån, eller varför inte strössel som skapar en härlig kalas känsla.
Låt konstnären i dig träda fram!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader om du vill göra stora cupcakes, och 225 grader om du vill göra små.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör sedan ner smält smör, mjölk och vanilj essans/arom.
- Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner i smeten.
Placera ut pappersformarna i en muffinsplåt (se tips!) Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti. (Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när du dragit ut den.)
- Creme cheese frosting:
Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaften krämigt. Vispa sedan i Philadelphiaosten och sist vanilj essans/arom.
Dekorera med valfri dekoration!
- (Blomdekorationerna nedan är hemgjorda med vit sugarpaste som jag färgat gul
och sedan penslat lite glitter på!)
Publicerat den
6 augusti 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
De var goda och dekorativa! Alla barnen gillade inte glasyren, så därför ger jag dem en fyra. Nästa gång blir det stjärnströssel på som jag nyligen köpte.
Dom var väldigt goda, alla i familjen gillade dom:)
jag tycker att de där vanilj cupcaken ser jättegoda ut!
Jättegoda och supersnygga! :) lätta att göra också, jag valde att garnera med jordgubbskulor och röda coctailbär, hur snyggt som helst.
alla har tyvärr inte en våg så allt blir så mycket krångligare om det står gram...