Kombination aV choklad och cupcakes kan bara inte gå fel! Gott!
Instruktioner
- 1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
- För frostingen / (topping):
1. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och phiadelphiaost krämigt. Rör sist ner kaffet.
2. Bred frostingen på cupcakesen. Använd gärna en sprits!
3. Garnera med strössel eller blommor.
Publicerat den
16 november 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
en 5 blir det! SÅÅÅ GOTT!!!
God smak men hade mina inne lite för länge. Hade velat ha dom kladdigare så jag ska testa bara 10 minuter nästa gång.
Jag gjorde mer än dubbel sats av frostingen, det blev smaskens!! :) Blir en favorit i repris inom en snar framtid.
Dom blev supergoda! Men jag gjorde dom i småkaksformar så det blev 43 st!
Dom är verkligen suuuuper goda! :)
Gott!
Super goda ! och lätt gjorda :D
fick en cupcake-maskin av svärmor i juklapp så det blir detta receptet jag testar först! :D
Min frostning blev vattnig och spillde på sidorna...kan ni skriva några tips hur man gör?
Dom var otroliga :D
Bästa receptet! ÄLSKAR DEM.