- Serverar: 9 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Chokladcupcake med cappuccinofrosting
En mäktig cupcakes till alla som äter enligt lchf.
Instruktioner
- Cake
Smält smöret i en kastrull med chokladen.
Vispa äggvitorna till maräng.
Vispa äggulorna med socker och fröna från vaniljstången, poröst.
- Blanda i smör/chokladblandningen i äggblandningen och vänd sedan ner försiktigt marängen i smeten.
- Fyll muffinsformarna med smeten.
Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 5 minuter.
Ta ut och låt kallna ordentligt
- Frosting
Låt smöret stå i rumstemperatur och bli mjukt.
Vispa smöret och socker ordentligt med elvisp.
Häll i vaniljfröna, espresson och grädde.
Vispa ordentligt i ca 5 minuter så att allt blandas väl.
- Ta en sprits och spritsa frostingen över kakan.
- Blommorna är sockerblommor och endast för dekoration...om man vill kan man använda riktiga blommor...
Publicerat den
12 juni 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Fantastiskt goda! De bara smälter i munnen!
Jag tog små muffinsformar. Det blev 16 stycken. Möjligen kunde jag ha gjort dem ännu mindre. De är mäktiga.