Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cupcakes med creme cheese frosting

 
  • Serverar: 12-16 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Saftiga cupcakes med smarrig frosting efter ett recept av Leila Lindholm.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Smält smöret. Blanda äggsmet, smör och mjölk. Vänd försiktigt ner mjöl, bakpulver och salt. Blanda ev i citronskal och saft. Kan uteslutas eller ersättas av andra smaker. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll dem till hälften med smet. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt svalna.
  2. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, citronsaft och philadelphiaost mjukt och krämigt. Tllsätt karamellfärg eller behåll den vit. Dela upp frostingen och färga den i olika färger om ni vill. Bred frostingen på cukcakesen och garnera med strössel eller nonstop.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.