Smakkamraterna saffran och fänkål gör den här goda vardagssoppan extra festlig. Soppan toppas med frasiga örtkrutonger med citron.
Instruktioner
- Skala och finhacka vitlöken. Skär fänkålen i strimlor, skär bort den hårda mittbiten. Fräs löken i olja i en kastrull på medelvärme i ca 5 minuter. Tillsätt curryn, saffranet och fänkålen och fräs i 30 sekunder till. Häll på buljong och mjölk och koka i 5 minuter. Blanda grädden med majsstärkelse och vispa ner i soppan. Koka upp igen.
- Bryt eller skär brödet i 1-2 cm stora bitar. Stek bitarna gyllenbruna i smör i en stekpanna. Blanda ner färska örter, citronskal och chiliflakes.
- Dela tomaterna och lägg dem i soppan tillsammans med fisken. Dra av från värmen och låt stå ca 3 minuter tills fisken är färdig. Smaka av med citronsaft, salt och chiliflakes.
- Servera soppan i djupa skålar/tallrikar och toppa med de frasiga citronkrutongerna.
Publicerat den
10 februari 2016
Liknande recept
Skriv kommentar