Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Risotto med köttfärs och curry

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Enkelt och lättlagat! Glöm ej kryddorna!

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Skala och finhacka löken. Fräs den i matfettet i en traktörpanna e dyl. 2. Tillsätt curry och köttfärs och låt detta bryna med i ett par minuter. Rör ned riset och späd med grönsaksbuljong. 3,. Låt koka under lock i 25 minuter. 4. Tillsätt ärtor och majs, utan spad, när 5 minuter återstår av koktiden. Smaka av med salt och peppar. 5. Strö över persilja och paprika och servera genast, gärna med en bit bröd och sallad till.
  2. Tips: och skalade hela vitlöksklyftor (bränns lätt)ariera gärna grönsakerna med te tärnade tomater eller strimmlad stjälkselleri!
  3. Ej gluten el. ägg. Mjölkfritt : Stek i mjölkfritt margarin och se upp med grönsaksbuljongen!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • ann_hann 15 mars 2009

    Har blivit barnens favorit. Lättlagat och gott! Brukar köpa djupfryst ärter-majs-paprika och det funkar bra om man är lite lat... :)

  • marielotta 10 augusti 2009

    Hej, hade inte så mycket curry :( Blev lite för snällt i smaken och jag gjorde för mycket ris, men det gör inget så räcker det till fler dagar :) Tack för receptet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.