Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Curry- och lammfärssoppa

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Igår hjälpte jag min mamma att städa på vinden...och i tidningen Husmodern nr 48 från 1976 hittade jag det här receptet...Idag 2010-01-07 kokade jag soppan...en god och välsmakande soppa är det!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn lammfärsen i en gjutjärnsgryta. Strimla purjolöken och låt den bryna med lammfärsen. Rör ner curryn. Rör omkring ordentligt så curryn blir lite brynt.
  2. Om du vill att soppan ska vara lite tjockare i konsistensen, koka med några potatisar i små tärningar. Häll i buljongen. Koka upp och låt koka sakta i ca 10 min. Lägg i grönsakerna. Låt soppan koka i ca 5 minuter till.
  3. Servera genast soppan med strimlad purjo och bröd att doppa i soppan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.