Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Curry med fläskfilé och färs

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Sätt den heta grytan på bordet tillsammans med osaltat ris och olika tillbehör som mango chutney, skivade bananer, finhackad färsk gurka, rödlöksringar, rostade kokosflingor och citronklyftor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär fläskfilén i bitar, bryn i stekpanna och flytta över i stor gryta.
  2. Bryn sedan färsen, rör försiktigt så det blir bitar av den, lägg över i grytan.
  3. Hacka lökarna grovt. Fräs löken med vitlök, curry och kardemumma, häll det i grytan.
  4. Tillsätt tomatpuré, salt, vatten och hälften av yoghurten och rör om.
  5. Låt grytan sjuda under lock tills fläskköttet är färdigt. Hacka paprikan och lägg i grytan. Låt sjuda 3 min utan lock. Rör i resten av yoghurten och pressa över lite citron.
  6. Serveringstips: Sätt den heta grytan på bordet tillsammans med osaltat ris och olika tillbehör som mango chutney, skivade bananer, finhackad färsk gurka, rödlöksringar, rostade kokosflingor och citronklyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.