Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Curry med kött

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Indiskt så som jag uppfattar det

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj, torka och dela köttet i småbitar eller stycka kycklingen.
  2. Skiva löken. Pressa vitlöken i en skål och tillsätt 1 msk vatten och blanda ner gurkmeja, spiskummin, koriander, ingefära, chili- och paprikapulver. Om du använder vallmofrö, skall dessa malas och blandas in i kryddblandningen. . Hetta upp ghee i grytan och stek den skivade löken gyllenbrun. Går även bra med vanligt smör.
  3. Sänk värmen (om du har elspis - ta av grytan från plattan) tillsätt kryddblandningen och rör om. Stek i ett par minuter under ständig omrörning. Tillsätt köttet, salta och öka värmen.
  4. Stek i ca 5 minuter under omrörning. Tillsätt lagerbladen och youghurten eller tomaterna (klyftade), blanda väl, täck med lock och låt sjuda tills köttet är nästan klart.
  5. Tillsätt garam masala och stek i 2 - 3 minuter. Täck med lock och låt sjuda tills köttet är färdigt.
  6. Slå på lite varmt vatten om vätskan kokar bort under tillagningen. Rör om ofta så att inte curryn fastnar i grytan. Servera med ris eller bröd.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • tlagerberg 12 augusti 2011

    Jag har en grupp på Facebook som heter Gastronomitipset. Dit är alla Matklubbens medlemmar välkomna.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.