Indiskt så som jag uppfattar det
Instruktioner
- Skölj, torka och dela köttet i småbitar eller stycka kycklingen.
- Skiva löken. Pressa vitlöken i en skål och tillsätt 1 msk vatten och blanda ner gurkmeja, spiskummin, koriander, ingefära, chili- och paprikapulver. Om du använder vallmofrö, skall dessa malas och blandas in i kryddblandningen.
.
Hetta upp ghee i grytan och stek den skivade löken gyllenbrun. Går även bra med vanligt smör.
- Sänk värmen (om du har elspis - ta av grytan från plattan) tillsätt kryddblandningen och rör om. Stek i ett par minuter under ständig omrörning. Tillsätt köttet, salta och öka värmen.
- Stek i ca 5 minuter under omrörning. Tillsätt lagerbladen och youghurten eller tomaterna (klyftade), blanda väl, täck med lock och låt sjuda tills köttet är nästan klart.
- Tillsätt garam masala och stek i 2 - 3 minuter. Täck med lock och låt sjuda tills köttet är färdigt.
- Slå på lite varmt vatten om vätskan kokar bort under tillagningen. Rör om ofta så att inte curryn fastnar i grytan. Servera med ris eller bröd.
Publicerat den
7 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag har en grupp på Facebook som heter Gastronomitipset. Dit är alla Matklubbens medlemmar välkomna.