Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Currybiff med chutneysås och kikärtssallad

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Servera ris till eller gör en större sats kikärtsallad och ät bara detta. Perfekt middag som inte höjer blodsockret nämnvärt mycket. Bönor och linser är ett perfekt komplement istället för gurka, tomat och isberg som mest är vatten och inte mycket näring.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ingredienserna till biffarna, dvs nötfärs, ägg, curry, ingefära, kardemumma och salt i en bunke. Forma 8 biffar. Stek biffarna i olja i en teflonpanna.
  2. Blanda matlagningsyoghurt, mango chutney, ajvar relish, salt och peppar till en sås.
  3. Skölj kikärterna i en sil om du använder en burk och inte hemmakokta. Blanda kikärter, paprika, lök, olivolja, citron, balsamvinäger, persilja och salt.
  4. Servera alltsammans, med ris eller bulgur till. Eller dubbla salladen och ät bara den.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • nibarius 18 oktober 2009

    Gott, bytte ut ajvar relish mot ungefär en halv tesked men det var lite för lite.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.