Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Currydoftande krämig gratinerad hummer

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En god förrätt. Serveras med goda smördegssnurror.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 gr. Dela humrarna i 4 halvor. Ta ut köttet från kropp och klor. Dela köttet i mindre bitar. Stek köttet hastigt i smör och curry. Ställ åt sidan. Hacka lök, paprika, chili och vitlök. Bryn detta i smör utan att det tar färg. Häll på utspädd buljong och grädde, lite i taget tills det får en krämig konsistens. Smaka av med socker och ev mer curry och lägg sist ner hummerköttet. Fyll humrarna med röran och strö på riven ost. Gratinera i ugnen ca 15 min.
  2. Snurror: Skär varje smördegsplatta i 4 delar på bredden. Forma till en snurra. Pensla med uppvispat ägg. Sätt in i ugnen 225 gr 5 - 10 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.