Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Currykyckling med valnötter

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Lättlagad och uppskattad kycklingrätt! Gillar man sås är det bara att ta i mer crème fraiche och mjölk. Currystyrkan avgör du också själv! Färgklick för ögat om du serverar med grön och vitfärgad tagliatelle.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela kycklingfiléerna i lagom stora bitar. Stek i stekpanna. Lägg över i en vid kastrull eller traktörpanna. Salta och peppra.
  2. Hacka löken och bryn i stekpannan. Häll på ca 1 msk curry, blanda och bryn lite till. Häll över kycklingen.
  3. Hacka paprikan och bryn lite mjuk. Smula över kycklingbuljongtärningen, pressa ner vitlöken och häll på creme fraiche och mjölk. Kryddda mer med curryn och smaka av.
  4. Låt puttra en stund på spisen medan du kokar tagliatelle, (gärna grön-och vitfärgad). Strö över valnötterna precis innan serveringen. Gillar inte alla valnötter kan de serveras vid sidan om.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.