Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Curryris med mandel

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ris är en basvara som kan förvandlas på många sätt. Här tillagas det på indiskt vis med curry, russin, mandel och peppar - salt, sött och starkt blandat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka riset efter anvisningarna på förpackningen.
  2. Smält matfettet i en gryta. Skala och hacka löken och fräs den i matfettet. Rör ner curryn och låt den fräsa lite med löken.
  3. Tillsätt russin, hackad mandel, peppar och det kokta riset. Värm försiktigt upp ingredienserna under omrörning. Smaksätt med salt.
  4. Häll det genomvarma riset i en serveringsskål. Garnera ev med färska myntablad.
  5. Servera till fläskfilé eller kyckling med gräddsås och gröna bönor. Istället för att hacka mandeln kan du skala den, rosta den i en stekpanna och lägga ner den hel i riset.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.