Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 3-4 portioner
Skriv ut

Fina kycklingfiléer med frasig panering passar perfekt på tapasbordet eller till lunchsalladen. Nuggets går dessutom alltid hem hos barnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kycklingen i bitar, ca 2X2 cm stora. Blanda vatten, salt och socker. Lägg ner kycklingbitarna och låt stå kallt ca 3-4 timmar.
  2. Gör såsen: Skala lök, äpple och banan. Grovtärna dem. Fräs dem mjuka i lite matfett. Tillsätt kokosmjölk, vatten, buljong, curry och sambal oelek. Låt såsen småputtra ca 5 minuter. Rör då och då. Häll allt i en mixer och kör såsen slät.
  3. Vispa upp äggen lätt till paneringen. Rör ihop med vetemjöl, potatismjöl, ströbröd, vatten, limeskal och peppar till en jämn smet.
  4. Hetta upp matoljan i en stekpanna. Torka av köttet. Vänd kycklingbitarna i smeten (se till så den fastnar). Stek på medelvärme, ca 5 minuter på varje sida.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • goldcamilla 26 mars 2008

    Detta var ett jättegott recept. Jag bjöd även mina vänner på det som ville ha receptet.

  • Selle1 26 maj 2008

    Hej! undrar bara varför dom ska stå kallt i vatten, salt och socker?

  • inga35 3 augusti 2009

    Allt kött måste stå kallt i väntan på tillagning

  • frucaos 26 mars 2012

    INTE! Salt så det knappt gick att äta, och panering om absolut inte ville fästa. Men såsen var god - den kan jag tänka mig att göra fler gånger.

  • frucaos 27 mars 2012

    Insåg i morse att jag kanske var lite snabb att döma ut det här - för jag hade ju låtit kycklingen ligga i marinaden bra mycket längre än angivet - så det är ju fullt möjligt att den hade sugit åt sig alldeles för mycket salt ... Men smeten var hopplös!!

  • Pingi 9 februari 2013

    följde receptet så noga, det jag fick var det saltaste jag ätit och degen var överallt utom på kycklingen :s såsen var därimot underbar:-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.