Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling i ugn med currysås

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Enkelt, lite disk, och otroligt gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ungen på 200 grader. Lägg kycklingen i en ungsäker form som ska vara stor nog för att rymma grönsaker runt om. Hacka lök och morötter samt vitlök. Lägg detta runt om kycklingen. häll över lite vatten på rotsakerna , ca 2 dl. gnid in kycklingen i lite smör och lägg några klickar med smör både på kycklingen och runt om. In i ugnen.
  2. mät upp1/1-2 dl vatten i en liten kastrull och lägg i två buljongtärningar. koka upp och häll buljongen på kycklingen i några omgångar under tillagningen.
  3. Sås
  4. Smält 100 g smör, vispa i mjöl och häll i creamfreiche och mjölk. krydda med curry, jag brukar ha 2 msk eller mer i min sås, men det är efter tycke. Ta i en buljongtärning av höns och droppa i några stänk citron och smaka av med salt och ev peppar. Detta skall puttra på svag värme tills kycklingen är klar.
  5. När kycklingen är klar efter si så där 45 min (benet är lätt att bryta av, och saften ut kycklingen inte längre är rosa) tar du morötterna och löken +sky och häller över i såsen. Kycklingen kan vila i några minuter, sedan väljer du själv om du vill dra av köttet av kycklingen och ha i såsen eller om det ska vara bredvid.
  6. koka upp ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.