Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Currysås

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Passar ypperligt till den hemgjorda örtpastan. Servera den gärna till hummerkött eller pilgrimsmusslor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka schalottenlök och vitlök. Kärna ur ett av äpplena och skär det i bitar, Fräs lök, vitlök, äpple och curry i smör. Tillsätt portvin, vitt vin och citronsaft. Låt vinet koka in.
  2. Häll på buljongen och låt det koka ihop. Tillsätt grädden.
  3. Mixa såsen och passera den genom finmaskig sil. Koka upp såsen och red av med maizena utrört i lite grädde. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skala och kärna ur det andra äpplet och skär i klyftor.Fräs klyftorna i lite smör. Ställ åt sidan så länge. Skala och klyfta rödlöken. Förväll klyftorna i lättsaltat vatten. Ställ åt sidan så länge och använd som tillbehör med såsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.