Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Indisk currysoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Soppan heter Mulligatawny på indiska, vilket betyder pepparvatten. Soppan, som har en stark currysmak, har blivit känd världen över efter den engelska koloniseringen av Indien.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala grönsakerna och frukten och skär dem i mycket små tärningar eller riv dem grovt på rivjärn. Skålla och skala tomaterna och skär dem i tärningar.
  2. Hacka löken och fräs den i matfettet i en gryta. Tillsätt curryn och låt det fräsa 1-2 minuter.
  3. Rör ner frukten och grönsakerna och späd med den varma buljongen. Tillsätt kokosflingorna och låt soppan sjuda under lock i 30 minuter.
  4. Red av soppan med arrowrot utrört i lite kallt vatten och smaka av med mera kryddor om det behövs.
  5. Servera soppan i varma tallrikar med 1 msk russin och 1-2 msk ris i varje tallrik.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.