Soppan heter Mulligatawny på indiska, vilket betyder pepparvatten. Soppan, som har en stark currysmak, har blivit känd världen över efter den engelska koloniseringen av Indien.
Instruktioner
- Skala grönsakerna och frukten och skär dem i mycket små tärningar eller riv dem grovt på rivjärn. Skålla och skala tomaterna och skär dem i tärningar.
- Hacka löken och fräs den i matfettet i en gryta. Tillsätt curryn och låt det fräsa 1-2 minuter.
- Rör ner frukten och grönsakerna och späd med den varma buljongen. Tillsätt kokosflingorna och låt soppan sjuda under lock i 30 minuter.
- Red av soppan med arrowrot utrört i lite kallt vatten och smaka av med mera kryddor om det behövs.
- Servera soppan i varma tallrikar med 1 msk russin och 1-2 msk ris i varje tallrik.
Publicerat den
12 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar