Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dadel- och äppelmuffins

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Glutenfria saftiga muffins. Råsockret ger dessa muffins en skönt knaprig karaktär.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 180 grader. Sikta ned mjölet, bakpulvret och kanelen i en bunke. Tillsätt smör, socker, äpple, ägg och mjölk och rör till en slät smet. Rör ned de hackade dadlarna.
  2. Fördela smeten i 12 muffinsformar och jämna till ytan. Strö råsocker ovanpå och baka i mitten av ugnen i 15-20 minuter tills muffinsen har rest sig och känns fasta i mitten. Ta ut muffinsen och lägg dem på ett galler för att svalna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.