Blandningen av ricotta-ost och yoghurt ger denna magra glass en krämig konsistens.
Instruktioner
- Värm mjölken i en kastrull på mycket svag värme. Ta kastrullen från värmen och lägg i allt utom 2 msk av dadlarna,låt dem dra i 10 minuter.
- Purea dadel och mjölkblandningen i mixer eller matberedare, och häll purèn i en stor skål.
- Purea yoghurten, ricottan och sockret till en helt slät purè, i mixern eller matberedaren, stanna en gång och skrapa sidorna.
Häll yoghurt- och ricottapurén i skålen med mjölk och blanda väl. Kyl blandningen i 15 minuter.
- Vispa ner äggvitorna i den kylda purèn och frys.
Rör ner den kanderade ingefäran , citronsaften och de 2 matskedarna dadlar i blandningen innan den fryses, om den ska frysas i glassmaskin.
Ska den röras för hand ska citronsaften, ingefäran och de sparade dadlarna tillsättas när smeten är fast.
Publicerat den
6 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar