Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dadelrutor

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Mums

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kör ihop vetemjöl, grahamsmjöl och smör till smulor i matberedare. Tillsätt äppeljuice och vatten och kör helt snabbt tills degen samlat sig till en boll. Platta ut den och lägg den kallt en halvtimme.
  2. Kärna ur och hacka dadlarna och äpplena. Lägg ingredienser till fyllningen i en kastrull och koka sakta 15 min under lock. Låt fyllningen svalna.
  3. Sätt ugnen på 200°. Dela degen i två delar och kavla ut 2 plattor à 20 x 30 cm på mjölad bänk. Lägg en av dem på plåt med bakplåtspapper och bred över fyllningen, spara 1/2 cm i ytterkant. Lägg på den andra degplattan och tryck till lite lätt runt kanten.
  4. Pensla med ägg, strö över hackade nötter och grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt kakan svalna och skär den i rutor.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.