Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dagislimpa

 
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Jättegott saftigt bröd som bakas på dagiset min mamma arbetat på, därmed "dagislimpa" :)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke och häll i vattnet så att jästen löses upp. Blanda i ingredienserna och arbeta sedan in mjölet.
  2. Låt degen jäsa till dubbel storlek under bakduk.
  3. Knåda degen och dela den i 3 eller 4 delar. Lägg delarna på bredden i en långpanna eller i limpformar.
  4. Jäs ca 30 minuter till under bakduk. Sätt ugnen på 175 grader.
  5. Grädda limporna i ugnen i ca 45 minuter.
  6. När limporna är färdiga kan de penslas med vatten och olja eller margarin blandning för att kanterna inte ska bli så hårda.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.