Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Daimglasstårta

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Super god glasstårta som går hem hos de flesta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Vispa äggvitorna styvt och vänd ner sockret och vispa tillsammans tills styvt vänd därefter ner de hackade mandeln.
  2. Häll ner smeten i en smord form med avtagbar sida. baka den i ugn i ca 30 min på 175 grader. Låt sedan bottnen svalna på galler innan glass smeten hälls på.
  3. Glassen: Vispa äggulorna och sockret luftigt. Vispa grädden och vänd ner den i äggsmeten tillsammans med grov hackad daim.
  4. Häll glass smeten på den kalla bottnen som fortfarande är i sin form och ställ in i frys i 4 timmar innan servering.
  5. Ta fram glassen ca 20 min innan den ska ätas så är den lättare att dela och inte alls så hård.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.