Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Daimglasstårta med maräng

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Söt men god dessert

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ägg, strösocker och vaniljsocker vispas hårt.
  2. Grädde och strösocker vispas till hårt skum.
  3. Hacka de 4 daimarna i småbitar.
  4. Blanda samman äggblandningen, grädden och daimarna till en smet.
  5. Häll hälften i en form med löstagbar botten 24 cm i diameter. Lägg i marängbotten och häll sedan resten av smeten ovanpå.
  6. Täck med gladpack
  7. Frys i minst 6 timmar.
  8. Servera med någon syrlig frukt eller bara som den är.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • spiskummin 4 november 2011

    Verkligen försvinnande god! En favorit som kommer att bli given hos oss, tack ;)

  • falkare 6 december 2011

    Ja visst är den här glasstårtan god! Jag brukar göra bara daimglassen utan maräng samt göra den som vanlig vaniljglass ibland - alla gillar den här glassen å den går att variera.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.