Vispa äggen och sockret poröst. Blanda sedan i de torra ingredienserna. Smörj en långpanna och häll i smeten. Grädda i 175 grader i 20-25 minuter.
Nagga kakan efter gräddningen mycket med en gaffel.
Glasyr:
Koka upp margarin, sockret och vaniljsockret, vispa hela tiden. Koka tills det tjocknar. Dra från plattan och vispa i äggulor och kakao.
Bredes på den varma kakan, hacka daimen fint och strö över kakan.
Lycka till!
Bakade kaka i går. Den var något annorlunda, djurisk gott med den mjuka botten och det hårda/krispiga ytan som runnit ner lite i den mjuka botten. Full pott från mig.
SEAbjrpn3 oktober 2008
Mums ett riktigt läckert recept, måste prova den.
Kram SEA
anben14 oktober 2008
Jag undrar hur många bitar det blir? Ngn som vet?
pia615 oktober 2008
Vilken god kaka! Gjorde den på jobbet igår, blev mycket populär!
TessaA6 oktober 2008
Är verkligen vattnet nödvändigt? Blir det inte en väääldigt lös smet då? Annars ser det kanongott ut!
Tess7210 oktober 2008
Vilken supergod kaka, en favorit för en chokladälskare.
Full poäng så klart !
sclicegirl23 oktober 2008
de blir ca 34bitar för mig iaf :) super god en som favorit på släktträffen
solveig6911 november 2008
Jättegod kaka. Men jag minskade på sockermängden, tyckte det verkade för mycket. Tog i stället 5 dl strösocker i stället för 7 dl till kaksmeten och till glasyren tog jag 1,75 dl i stället för 3,75 dl. I stället för margarin tog jag smör. Använde endast två dubbeldajm. Kakan blev tillräckligt söt ändå. Använde bakplåtspapper så jag behövde inte smörja plåten. Den lossade fint från pappret.
Nallepuh1318 november 2008
JÄTTEGOD!! TACK för receptet!!!
daniella17 januari 2009
Har gjort kakan idag mkt god!Ska bjuda på kakan när min son har förarutbildning.Hoppas att elever och föräldrar tycker om den.Ha en skön kväll!
mixie6628 januari 2009
mmm mmm mmm!!! MUMS super god! :D
Camilski1 februari 2009
Åhh så god! Helt klart en stark 5:a i betyg!
annica198218 februari 2009
God, men en aning för söt. Ska minska på sockret nästa gång. Väldigt populär bland gästerna.
kross27 maj 2009
Jättegod kaka, har tjuvsmakat inför pojkens kalas i helgen. Tack för ett kanonrecept.
aralia19 juli 2009
Supergod! Bjöd den på sonens kalas och alla tyckte om den.
leselund16 augusti 2009
Supergod å bra att den görs i långpanna = många bitar. Har gjort den många gånger. Toppen.
knottis29 augusti 2009
Mmmm... riktigt söt och god. Vi har gjort den flera gånger. Saftig och god trots att det inte är margarin/smör i sockerkakan. Tack för recept!
Shoutoutloud12 september 2009
supergod kaka får *5* i betyg av dottern och sambon=)
Miaria11 augusti 2010
Men vilken god kaka. Helt underbar.
Minskade dock på sockermängden till bara 5dl resp. 2,5dl o tog bara drygt 3dl vatten i smeten. Tyckte den blev alldeles för lös annars.
Tack för att du delade med dig utav detta recept.
Hälsningar Maria
Rebeccako14 januari 2011
Jag påbörjade kakan men insåg att jag inte hade tillräckligt med ägg så körde med bara tre ägg och mindre socker. Nu är den i ugnen, den ser fin ut och hoppas att det blir bra iallafall:D
linan9820 april 2011
love this cake!! jag bara älskar den här kakan har gjort den många gånger och jag måste bara göra den igen. jag rekomenderar den!!!!!!
Fladie31 januari 2012
Denna kakan blev en besvikelse. Vi tyckte alla att den var alldeles för söt.
Bakade kaka i går. Den var något annorlunda, djurisk gott med den mjuka botten och det hårda/krispiga ytan som runnit ner lite i den mjuka botten. Full pott från mig.
Mums ett riktigt läckert recept, måste prova den. Kram SEA
Jag undrar hur många bitar det blir? Ngn som vet?
Vilken god kaka! Gjorde den på jobbet igår, blev mycket populär!
Är verkligen vattnet nödvändigt? Blir det inte en väääldigt lös smet då? Annars ser det kanongott ut!
Vilken supergod kaka, en favorit för en chokladälskare. Full poäng så klart !
de blir ca 34bitar för mig iaf :) super god en som favorit på släktträffen
Jättegod kaka. Men jag minskade på sockermängden, tyckte det verkade för mycket. Tog i stället 5 dl strösocker i stället för 7 dl till kaksmeten och till glasyren tog jag 1,75 dl i stället för 3,75 dl. I stället för margarin tog jag smör. Använde endast två dubbeldajm. Kakan blev tillräckligt söt ändå. Använde bakplåtspapper så jag behövde inte smörja plåten. Den lossade fint från pappret.
JÄTTEGOD!! TACK för receptet!!!
Har gjort kakan idag mkt god!Ska bjuda på kakan när min son har förarutbildning.Hoppas att elever och föräldrar tycker om den.Ha en skön kväll!
mmm mmm mmm!!! MUMS super god! :D
Åhh så god! Helt klart en stark 5:a i betyg!
God, men en aning för söt. Ska minska på sockret nästa gång. Väldigt populär bland gästerna.
Jättegod kaka, har tjuvsmakat inför pojkens kalas i helgen. Tack för ett kanonrecept.
Supergod! Bjöd den på sonens kalas och alla tyckte om den.
Supergod å bra att den görs i långpanna = många bitar. Har gjort den många gånger. Toppen.
Mmmm... riktigt söt och god. Vi har gjort den flera gånger. Saftig och god trots att det inte är margarin/smör i sockerkakan. Tack för recept!
supergod kaka får *5* i betyg av dottern och sambon=)
Men vilken god kaka. Helt underbar. Minskade dock på sockermängden till bara 5dl resp. 2,5dl o tog bara drygt 3dl vatten i smeten. Tyckte den blev alldeles för lös annars. Tack för att du delade med dig utav detta recept. Hälsningar Maria
Jag påbörjade kakan men insåg att jag inte hade tillräckligt med ägg så körde med bara tre ägg och mindre socker. Nu är den i ugnen, den ser fin ut och hoppas att det blir bra iallafall:D
love this cake!! jag bara älskar den här kakan har gjort den många gånger och jag måste bara göra den igen. jag rekomenderar den!!!!!!
Denna kakan blev en besvikelse. Vi tyckte alla att den var alldeles för söt.