Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Daimkladdkaka (dajm)

(6 kommentarer)  
Daimkladdkaka (dajm) Daimkladdkaka (dajm) Daimkladdkaka (dajm)
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 18 minuter
Skriv ut

Härligt seg och lite knäckig när den kallnat! "Så kladdig" sa barnen när den var ljummen - det är liksom vitsen med kladdkaka, den ska vara kladdig!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret. Bryt under tiden sönder daimen i sina paket och vispa ner smulorna så de smälter i smöret. Tålamod - de tar en stund att smälta. Blir till slut en seg massa.
  2. Vispa ägg och socker pösigt, samt blanda ner daimsmöret däri.
  3. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt i en 2-liters plastpåse, rista så att det blandas. Rör ner i smeten.
  4. Smörj och bröa en låg glasform, 26 cm i diameter. (Frestas inte att använda kokos - det tar överhanden, ska prova med malda nötter nästa gång) Bred ut smeten i formen och grädda den i 175 º varm ugn i 18 minuter.
  5. Serveras med lättvispad grädde eller vaniljglass! Mums!
  6. Lätt att använda till Halloween: klipp ut siluetten av ett spöke i bakplåtspapper. Lägg som mall och pudra över florsocker på den kalla kakan. Vips så har man ett vitt spöke på kakan (tårtan)!

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • Johannahjelm 28 juli 2008

    Blev lite besviken på smaken, trodde det skulle vara mer smak av daim. Men den var god och inte lika "chokladig" som vanligt recept. :)

  • PinkLadie 29 juli 2008

    Har efterhand kommit på att det går snabbare att bryta sönder daimen och trycka ner den lite lätt när smeten ligger i formen (bättre med lite mindre omkrets på formen då...) Blir mera daimsmak!

  • Johannahjelm 29 juli 2008

    okey, det ska jag prova nästa gång :D

  • rebves 20 december 2008

    Tyckte den va helt underbar!!

  • AmandaHolm 28 februari 2009

    Det låter jätte gott det måste jag prova!

  • eva_jonte 16 augusti 2009

    mums!! blev toppen i muffinsform, hade dem inne ca 12 min.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.