Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Daimsockerkaka

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Marabou daimchoklad och en saftig sockerkaka. Kan knappast bli enklare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj och bröa en valfri sockerkaksform. Den måste rymma minst 1 ½ l.
  2. Värm ugnen till 175º.
  3. Smält smöret och tillsätt mjölken. Vispa ägg och socker riktigt fluffigt.. Blanda vetemjöl och bakpulver, sikta ner det i äggvispet.
  4. Tillsätt smör och mjölk. Vänd ihop till slät smet, vispa inte. Avsluta med att vända ner chokladen.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen i 25 - 30 minuter. Kolla med sticka, den ska vara torr. Låt svalna.
  6. Koka upp grädden, ta av från värmen och smält chokladen däri, rör om då och då under tiden. Låt svalna till bredbar konsistens.
  7. Bred glasyren över den kalla kakan. Förvara svalt så glasyren stelnar.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.