- Serverar: 10 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
En jättebra tårta för barn som vuxna. Bottnarna och smörkrämen kan man göra dagen innan.
Instruktioner
- Mal mandeln. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner bakpulvret i mandeln,rör ner det i smeten. Häll smeten i en rund form med löstagbar kant, ca 24 diameter.
- Grädda i 175 grader ca 30-40 minuter. Förvara mandelbottnen inlindad i plastfolie över natten.
Gör två bottnar.
- Kräm:
Rör ihop äggulor, socker och grädde i en kastrull. Rör hela tiden i kastrullen tills krämen börjar sjuda. Tag av från plattan och rör i smöret så att det blandas väl. Låt kallna i kylskåp.
- Bred smörkrämen över en av bottnarna och lägg den andra på. Ta och bred det sista av smörkrämen runt hela tårtan. Ej på toppen av tårtan.
- Krossa påsen med daim. Vispa grädden hårt, blanda ner kakaon och den krossade daimen. Bred grädden över hela tårtan och garnera med den lätt krossade dubbeldaimen.
Publicerat den
6 januari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Vart har äggen till bottnarna tagit vägen i ingredienslistan? Hur många ska det vara? Vill gärna testa denna tårta annars.
Hade denna i tisdags när min dotter fyllde 5. Blev hur uppskattad som helst. Nästa gång ska jag prova att blanda daimen med smält choklad istället för grädde och ha över och se hur det smakar. Helt klart en ny favorit. Kanske kan vara bra att redigera receptet och skriva dit att det ska vara 2 ägg i smeten till botten. Jag hade även svårt att få bort bottnarna från formen så nästa gång lägger jag nog bakplåtpapper under.
Tack så mycket,du får gärna höra av dig när du provar med smält choklad. Det lät jätte gott=) Lade in tipset om bakplåtspappret också. Hälsningar Nallemajja
mums vilken god tårta!! påminner om den man köper i affären!Fast godare :-) min mamma blev helt salig, enda tårtan som gäller nu haha!
den smakar underbart tack för receptet :)
Vad roligt att du tyckte om den=)
Tack för en supergod tårta. Jag lade bananer i smörkrämen. Det smakade suveränt! Och perfekt när man har glutenintoleranta gäster.
Vilken bra idé med banan i, det ska jag också testa! Just det, stämmer bra att den passar till glutenintoleranta:)
En jättegod tårta. Enkel att göra. Bottnarna gick dock sönder lite men dom ska ju ändå dekoreras. Tyckte det blev mycket med 4dl grädde så 3dl hade räckt. Krämen ställde jag i vattenbad så den stelnade fortare. 10p från oss.