Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Daimtårta

(9 kommentarer)  
Daimtårta Daimtårta
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En jättebra tårta för barn som vuxna. Bottnarna och smörkrämen kan man göra dagen innan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mal mandeln. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner bakpulvret i mandeln,rör ner det i smeten. Häll smeten i en rund form med löstagbar kant, ca 24 diameter.
  2. Grädda i 175 grader ca 30-40 minuter. Förvara mandelbottnen inlindad i plastfolie över natten. Gör två bottnar.
  3. Kräm: Rör ihop äggulor, socker och grädde i en kastrull. Rör hela tiden i kastrullen tills krämen börjar sjuda. Tag av från plattan och rör i smöret så att det blandas väl. Låt kallna i kylskåp.
  4. Bred smörkrämen över en av bottnarna och lägg den andra på. Ta och bred det sista av smörkrämen runt hela tårtan. Ej på toppen av tårtan.
  5. Krossa påsen med daim. Vispa grädden hårt, blanda ner kakaon och den krossade daimen. Bred grädden över hela tårtan och garnera med den lätt krossade dubbeldaimen.

Liknande recept

Kommentarer (9)

  • moni63 9 januari 2009

    Vart har äggen till bottnarna tagit vägen i ingredienslistan? Hur många ska det vara? Vill gärna testa denna tårta annars.

  • vnordin 19 mars 2009

    Hade denna i tisdags när min dotter fyllde 5. Blev hur uppskattad som helst. Nästa gång ska jag prova att blanda daimen med smält choklad istället för grädde och ha över och se hur det smakar. Helt klart en ny favorit. Kanske kan vara bra att redigera receptet och skriva dit att det ska vara 2 ägg i smeten till botten. Jag hade även svårt att få bort bottnarna från formen så nästa gång lägger jag nog bakplåtpapper under.

  • nallemajja 2 april 2009

    Tack så mycket,du får gärna höra av dig när du provar med smält choklad. Det lät jätte gott=) Lade in tipset om bakplåtspappret också. Hälsningar Nallemajja

  • eva_jonte 13 november 2009

    mums vilken god tårta!! påminner om den man köper i affären!Fast godare :-) min mamma blev helt salig, enda tårtan som gäller nu haha!

  • strawberrys 6 januari 2011

    den smakar underbart tack för receptet :)

  • nallemajja 10 januari 2011

    Vad roligt att du tyckte om den=)

  • Alsing 2 augusti 2012

    Tack för en supergod tårta. Jag lade bananer i smörkrämen. Det smakade suveränt! Och perfekt när man har glutenintoleranta gäster.

  • nallemajja 17 augusti 2012

    Vilken bra idé med banan i, det ska jag också testa! Just det, stämmer bra att den passar till glutenintoleranta:)

  • Miaria 2 mars 2014

    En jättegod tårta. Enkel att göra. Bottnarna gick dock sönder lite men dom ska ju ändå dekoreras. Tyckte det blev mycket med 4dl grädde så 3dl hade räckt. Krämen ställde jag i vattenbad så den stelnade fortare. 10p från oss.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.