Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Daimtårta med kiwiklyftor

(1 kommentar)  
Daimtårta med kiwiklyftor Daimtårta med kiwiklyftor
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Ta fram daimtårtan ca 10 minuter före servering. Flytta tårtan till ett serveringsfat. Strö över Daim och garnera med kiwi. Tårtan kan frysas om.

Ingredienser

Instruktioner

Vispa äggvitor och socker till ett fast skum. Vänd ner mandeln. Täck bottnen på en rund slät form med löstagbar kant med en rundel av bakplåtspapper. Häll i smeten och bred ut den. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 25 minuter. Låt svalna. Tag kakan ur formen och drag bort papperet. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Vispa grädden. Blanda grädden med äggsmeten och rör ner daimkrosset. Lägg tillbaka den kalla tårtbottnen i formen och häll smeten över. Täck formen och låt den stå i frysen minst 4 timmar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • tovzan 2 mars 2010

    Bästa som finns!!!!!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.