Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dajm- och kolapaj

 
Skriv ut

Himmelsk!

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175°. Nyp ihop alla ingredienserna till pajdegen. Kavla ut degen på mjölat bakbord och lägg den i en pajform eller tryck ut degen direkt i formen, ca 22 cm i diameter. Nagga botten med en gaffel för att undvika luftbubblor inder gräddningen. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 20-25 minuter. Smält smöret i en kastrull. Rör ner farinsockret, sirap, vaniljsocker, salt och grädde. Låt det puttra i några minuter. Häll kolafyllningen i pajskalet. Grädda längst ned i ugnen i ca 5-10 minuter (den längre gräddningstiden gör kolan segare). Låt pajen svalna. Grovhacka dajmen och strö den över kakan medan den är ljummen. Servera pajen med en klick vispad grädde eller glass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.