Kaka eller konfekt? vansinnigt gott är det i alla fall
Instruktioner
- Smält 100 g choklad. Ställ dubbla muffinsformar av papper på en bakplåt. Pensla chokladen i formarna, ända upp till kanten. Låt formarna stå i kylen tills chokladen stelnar, ca 15 min. Pensla ett nytt lager choklad ännu en gång, stelna i kylen ca 15 min. Dra sedan försiktigt bort pappersformarna.
- Fyllningen:
Smält chokladen tillsammans med matfettet. Låt blandningen svalna. Dela ägget, spara äggvitan. Rör ihop äggulan med florsockret. Blanda ner detta i chokladen. Vispa grädde och ägvita var för sig till fast skum. Hacka dajmchokladen. Rör ner dajmhacket i chokladsmeten. Vänd försiktigt ner grädden och därefter äggvitan i smeten. Rör endast tills allt är blandat så inte smeten skär sig.
- Fyll en spritspåse med fyllningen. Spritsa den i chokladformarna. Garnera med physalis och skivor av kiwifrukt. Förvara svalt till servering
Publicerat den
5 oktober 2007
Kommentarer
Skriv kommentar
Supergott. Hela familjen (2 vuxna 2 barn) var saliga. Katten satt och tiggde men fick inget eftersom choklad är farligt för katter. Garanterat återkommande dessert hos oss.!!!!!!!!
Fantastiskt gott!! /Marie