Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dajmglasstårta Tinamirra

(14 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En populär och uppskattad efterrätt, alla som prövat den älskar den.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa vitorna till hårt skum, strö i sockret och vispa ytterligare tills smeten tjocknat. Vänd försiktigt ner den hackade mandeln. Häll smeten i en pajform och bred ut den.
  2. Grädda mitt i ugnen i 140 grader, ca 35 min. Ta ut och låt svalna.
  3. Fyllningen: Hacka dajmen, ställ den åt sidan. Vispa grädden hårt och ställ även den åt sidan. Vispa äggulor och socker tills smeten blir ljus i färgen.
  4. Blanda försiktigt ihop grädde, äggröra och dajmen. Häll det över den avsvalnade marängbotten. Lägg plastfolie över formen och ställ in i frysen, minst 4 timmar.
  5. Jag brukar alltid göra den kvällen innan jag ska bjuda på den.
  6. Lycka till!

Liknande recept

Kommentarer (14)

  • LottaBe 20 januari 2009

    Åh, den här daimtårtan är toppengod! Den har varit en standardtårta på födelsedagarna sen man var liten :0) Vad glad jag blir att äntligen hitta receptet igen! Tack, Lotta

  • hannedal2 28 april 2009

    Enkel, god och supersmarrig!

  • JessicaOberg 21 juni 2009

    mumma!! ^^

  • hoya_marie 1 juli 2009

    Hej, Svärmor är allergisk mot mandel, så jag undrar om det går att ersätta mandeln med något annat? Mvh Marie

  • Deserer 9 juli 2009

    mm jag bara älskar daim tårtor. jag har själv gjort mina egna olika daim tårtor men dena var nog lite godare än mina. Mvh Hanna

  • mpers 23 oktober 2009

    Jag tror säker man kan utesluta mandeln helt (utan att ersätta med något annat) om man vill eller behöver det.

  • EowynUndomiel 31 mars 2010

    Använde detta receptet på båda mina födelsedagsfester förra året och den uppskattades mycket på båda! Kort sagt; både vuxna och barn, såväl som tonåringar älskar den, ett recept alla borde testa! Precis lagom söt och balanserad i smakerna, 5 stjärnor från mig.

  • Johanaerox 20 april 2010

    hur mycket grädde behövs det för att få 3 dl då? skriv hellre hur mycket flytande grädde som behövs......

  • Okänd 14 maj 2010

    Men om svärmor är allergisk mot mandel så tål hon väl knappast daim heller? Det är ju mandelkrokant i den.... Ang 3 dl vispad grädde så kan jag med all säkerhet säga att grädden ovispad är 3 dl och att man sedan använder allt som blir när den är vispad :)

  • miss_Olsson 10 januari 2011

    Super god, en favorit! Ska dock prova med mald mandel istället för hackad :)

  • therese_r 17 januari 2011

    Detta var hur gott som helst. Det var nog en av de godaste efterrättern jag någonsin ätit. Marängen med mandeln var hur god som helst (använde färdighackad). Denna glasstårta får MVG av mig och min familj. Tack för ett underbart recept.

  • Mumsfilibabba2 22 april 2011

    Tack för ett toppenrecept. Hade kalas idag och alla sa flera gånger att den var så god, inte så där söt som dom ofta är.

  • nordan71 3 september 2011

    Men oj vad gott!! Familjen slogs som hungriga vargar om det sista som blev kvar :)

  • asiiL 12 oktober 2011

    ska testas :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.