Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dajmkaka

 
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

Denna variant är med dajmkulor

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 gr.
  2. Rör fett och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget och rör kraftigt. Blanda mjöl, bakpulver och Dajmkulor. Rör ner detta i smeten och rör till en jämn smet.
  3. Häll smeten i en väl smord och bröad form, ca 1¾ liter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 60 minuter. Pröva kakan med en sticka.
  4. Låt kakan svalna något i formen innan du stjälper upp den och låter den kallna under formen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.