Ett recept som förekommer lite här och där, jag testade receptet från Foodelicious. En riktigt god kladdkaka men man behövde inte någon stor bit, väldigt mättande
Instruktioner
- Ugn: 200 grader
- Hacka chokladen, smält smöret tag av pannan och tillsätt den hackade chokladen, rör tills chokladen har smält.
Vispa ägg och socker för hand, rör ner chokladsmeten.
- Rör ihop vetemjöl och salt, blanda ner i smeten. Rör om tills den är jämn. Hacka dubbeldaimen och rör ner i smeten.
- Smörj och bröa en rund kakform med löstagbar botten och häll i smeten, grädda mitt i ugnen i 15-17 minuter, den ska vara kladdig när den tas ut, den stelnar till lagom konsistens sedan. Låt kakan svalna i formen och ställ den i frysen i ca 1 timme eller i kylen över natten.
- Vispa grädden tillsammans med florsocker och kakao. Hacka daim och rör ner hälften i grädden. Bred grädden över kakan och strö över resterande daim.
Publicerat den
4 mars 2012
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
har precis bakat och smakat, underbart god och latt att baka!!!