Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dalakakor

 
  • Serverar: 5 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Ett klassiskt gott matbröd på rågsikt. Ett måste på vårt julbord!

Ingredienser

Instruktioner

Smula jästen i en degbunke. Värm mjölken tills den är fingervarm och blanda i smöret. Häll sirap över jästen och lite av degspadet, rör tills jästen har lösts upp. Blanda ner kryddor och salt och till sist allt rågsikt och hälften av vetemjölet. Blanda ihop en deg (helst i köksassistent) och tillsätt resten av mjölet eftersom. Låt jäsa övertäckt i 45 minuter. Baka ut runda kakor ca 25 cm i daimeter. Lägg på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckt i 30 minuter. Nagga kakorna med gaffel och grädda ca 8 minuter i 225°C, i mitten av ugnen. Pensla med kaffe/sirapsblandningen direkt de tagits ur ugnen. Låt svalna på galler under bakduk. En kaka blir 8 bitar, dela först i fyra delar och sedan varje bit i en överdel och underdel.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.