Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dalarölimpor

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Ett bra grundrecept på limpor. Har fått detta av en gammal jobbarkompis som gick bort alldeles för tidigt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm vattnet till 37 grader och blanda ner sirapen. Häll detta över jästen i en bunke. Rör om tills jästen har lösts upp. Blanda då i resten av ingredienserna. Jäs degen i 10 minuter.
  2. Dela degen i 6 delar och forma till limpor. Jag använder långsmala folieformar att grädda i. Fungerar bättre än långpanna. Smörj formarna med lite matolja och läg i degen.
  3. Jäs i 30 minuter. Grädda 30 minuter i 175 grader.
  4. Är goda naturella, men blir också goda om man blandar i hackade nötter, lingonsylt eller russin.
  5. Blir det för mycket med 6 limpor så går det bra att halvera receptet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.