Stor på fatet, stor i smaken! Dammsugare är en populär kondisbit. Varför inte göra en jättestor och servera den som en stubbe?
Instruktioner
- Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och kakao till en smet. Smula ner sockerkakan i smeten och rör om tills allt blandats. Smaka av med arrak. Ställ degen kallt i 20-30 minuter. Rulla degen till en tjock korv, ca 20 cm lång och 5-6 cm i diameter. Plasta in den och lägg den i kylen i minst 30 minuter.
- Klä in rullen i marsipan och lägg den med skarven nedåt. Skär bort marsipanen på sidorna så att det blir en rak, fin kant. Lägg rullen i kylen medan du smälter chokladen.
- Smält chokladen över vattenbad. Doppa rullens ändar i chokladen och lägg den på ett galler eller en bricka för att stelna. Förvara dammsugarstubben kallt.
Publicerat den
3 maj 2015
Skriv kommentar