Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Danjoh´s rödvinsgryta

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En gryta vars utsökthet får smaklökarna att göra volter. Passar perfekt till fredagsmyset, samt de heliga lördagskvällarna. Enjoy!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka lök och purjolök, bryn detta i margarin/olja. Häll tillbaka löken/purjolöken i en skål och bryn köttet i grytan. Därefter, tillsätt 4 dl rödvin. Låt puttra i 10 min, smula därefter ner köttbuljongen och ytterligare 2 dl rödvin - låt detta koka i ytterligare 20 min under lock. Under tiden kan du hacka champinjoner och paprika. Häll sedan i matlagningsgrädden och redningen, spä ut med vatten efter behag. Låt det koka samman i några minuter och tillsätt sedan tomatpuré, paprika, champinjoner, lök, purjolök och salt. Låt ingredienserna koka ihop.
  2. Passar utmärkt till ris, potatis, pressad potatis och stekt potatis. Går lätt att anpassa till både laktos- och glutenfritt.

Kommentarer (2)

  • lale1987 30 november 2010

    MmmMMm! Mycket gott, kan jag verkligen rekomendera!

  • Zlemma 22 januari 2011

    Jättegott! Kommer att göras fler gånger.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.