Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dansk fläskkotlett

(27 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Det här receptet fanns inte tidigare på MK. Det är inte så lätt att hitta det någon annanstans heller. Jag kallar det inte för mitt eget eftersom det serverades på en av restaurangerna där jag arbetat. Bilden är däremot min egen. Ett bra sätt att variera kotletterna på som alla brukar gilla. Det är enkelt att laga till och serveras med kokt potatis och en sallad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt kotletterna ligga framme så att de blir rumstempererade, banka ut dem lätt med en köttyxa, salta och peppra på båda sidor. Vänd dem i vetemjöl, skaka av överflödigt mjöl och lägg dem på ett fat.
  2. Skala och skiva löken, skala äpplena och dela dem i 4 klyftor, ta bort kärnhus och skiva klyftorna till trekanter.
  3. Stek lök och äpplen till gyllenbrun färg, börja med löken och tillsätt äppelbitarna när löken börjar bli glansig, häll upp och ställ åt sidan.
  4. Stek kotletterna i smör samt rapsolja så att de blir vackert bruna på båda sidorna. Det går enklare att få dem färdiga när de är panerade med vetemjöl. Ha inte för stark värme så att det bränns vid! Lägg upp dem på serveringsfat och håll varmt.
  5. Skrapa ur eventuellt brända bitar från stekpannan men behåll stekskyn som finns kvar efter kotletterna. Häll tillbaka lök och äpplena i stekpannan och låt det fräsa upp, dofta över curryn och låt den fräsa med någon minut, häll på grädde, mjölk, chilisås och sambal oelek, rör om och smaka av med salt och peppar. Tillsätt eventuellt mera mjölk och lite grädde om såsen skull koka in för mycket eller verka bli för tjock, den skall vara simmig.
  6. Fördela en del av sås och lök/äpplen över och runt kotletterna, häll upp resten av såsen i en skål, servera direkt med nykokt potatis och en sallad.

Liknande recept

Kommentarer (27)

  • Wombat04 16 augusti 2009

    Å vad det här låter gott! Älskar fläskkotlett och letar ständigt efter sätt att variera den på. Jag lovar återkomma med stjärnor när jag testat men vet inte riktigt när det blir. Ser fram emot detta! MVH Wombat04 (Bella)

  • lotteschioler 22 augusti 2009

    Detta var ett ypperligt sätt att servera fläskkotletter! 5 stjärnor jan-gunnar!

  • bikbok 25 augusti 2009

    Verkligen en smarrig maträtt, den kommer att lagas fler gånger. Högsta betyg, 5* //Puuffen

  • margitkallgren 28 augusti 2009

    Idag hr vi ätit dansk fläskkotlett och det smakade bra! Vänlig hälsning Margit och Tore.

  • intill 31 augusti 2009

    Hej! Idag har vi ätit dansk fläskkotlett. det var jättegott och lätt att tillaga, så det kommer jag att göra fler gånger. Det blir en femma. Hälsningar Ingrid

  • Annafbg 2 september 2009

    Vi åt och njöt! Det här receptet kommer att bli flitigt använt hemma hos mig! Tack för att du delade med dig av det!

  • FAE 4 september 2009

    Syrligt och gott. Drog i en skvätt kalvfond när jag smakade av såsen. Sambon kräver jag lagar detta snart igen ;)

  • Okänd 5 september 2009

    Efter en dag i svampskogen smakade detta underbart . Kommer att göra detta många gånger. Mycket gott och inte svårt att tillaga. Du får absolut en femma .

  • aip 5 september 2009

    Hej! Inte ofta jag ger fem plus.. Nu gör jag det.. /Aip

  • heom 8 september 2009

    Håller med övriga. Mycket gott och lätt att laga efter ett välskrivet recept. Toppen! Det kommer att serveras fler gånger hemma hos oss!

  • niklasson 11 september 2009

    Perfekta smaker, lök, äpple och curry tillsammans med fläsk. Bättre kan det inte bli.

  • Annlis 14 september 2009

    Behövs bara ett ord: Supergott, helt klart en 5. Tack det kommer bli en favorit. Mvh annlis

  • cacky 15 september 2009

    Supergott,,,magen nöjd....5 p för denna

  • guffta 17 september 2009

    Kan bara säga en sak: Mmmmm, gott!! Kommer garanterat att lagas flera gånger.

  • annonnonna 21 september 2009

    Jättegod, en vardagsfavorit för hela familjen.

  • awen 25 september 2009

    MYCKET gott! Tack för receptet!

  • matpysslan 4 oktober 2009

    En riktig höjdarrätt. Kommer garanterat att finnas på vårt matbord fler gånger. Jane

  • bylitta 27 oktober 2009

    Jättegott! Bjöd min dotters danska svärfar pä detta. Han kommer på middag flera gånger. hälsningar bylitta

  • ingemoa 12 december 2009

    Min man gillade receptet mycket. För min egen del tyckte jag att curryn gav för mycket smak fast jag tog mindre än beskrivet i receptet.

  • mkbe 15 december 2009

    Hej! Nu är det andra gången på kort tid som jag gör dina danska fläskkotletter. De är ju så goda. Jag ger dig ju en femma men det har du väl fått förut. Mvh Maggan från ett snöigt Nyköping

  • PethraD 26 december 2009

    Jättegod kotletträtt! Hade fler kotletter och minskade till en lök och ett äpple då jag annars misstänker att ungarna skulle ha protesterat. Och den blev jättegod ändå!

  • santafe1 11 februari 2010

    Dagens middag.Fantastiskt gott.Kommer absolut att laga detta fler gånger.Helt klart en 5 poängare.

  • quickhook 24 maj 2010

    Bjöd på denna rätt till söndagsmiddagen. Mycket uppskattat. Smaskens! Tack för receptet.

  • kross 24 maj 2010

    Supergott, högsta betyg till dig!!!!!! :)

  • mayapaya 23 augusti 2010

    Jädrans vad gott det här var. Jag gjorde den på Ytterfilé det är ju kotlett som inte har ben. Passade verkligen bra. Sen tog jag bort mjölet är känslig för gluten, det gick bra det också. Det här kommer jag att göra många gånger och även ha som bjudrätt.. Poängen är 5+++ om det hade funnits. mvh Mayapaya

  • SEAbjrpn 26 september 2010

    Tusen tack för deta underbara recept. detta kommer jag att göra många gånger. Kram SEA

  • Neta52 22 januari 2011

    Lagade detta idag, men jag tyckte inte det var något speciellt. Kollade efteråt om det var något jag glömt, eftersom alla andra är så positiva, men jag har följt receptet och kan bara säga att det var väl OK,så jag ger det en 3:a.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.