Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dansk rabarbertrifli

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Makroner köper jag i Danmark men det finns recept så man kan baka dem själv också. Det är hårda mandelmaränger kan man säga och de används i desserter. Man kan även använda frysta jordgubbar eller byta ut en del av rabarbern. Vid säsong kan man köra på enbart färska jordgubbar och skippa kompotten. Obs: Rabarber bör ej tillagas i aluminiumkärl, då oxalsyran frigör aluminium. Visserligen blir kastrullen skinande ren, men man bör avstå från att äta det som tillagats.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala rabarbern och skär den i 1/2-1cm bitar. Lägg dem i en gryta tillsammans med socker och koka ca. 10 minuter på svag värme. Häll upp den i en skål, låt svalna och kyl.
  2. Vispa ihop äggulor, strösocker, maizena och vaniljfröna med handvisp i en gryta. Tillsätt mjölken, sjud försiktigt och rör hela tiden mot botten tills det tjocknat. Det tar ca. 12 minuter. Om bark från vaniljstången kommit med, sila krämen genom en finmaskig sil.
  3. Häll krämen i en skål, strö ett tunt lager socker på ytan och kyl. Hacka mandeln och rör ner i krämen.
  4. Vispa grädden, inte för hårt. Lägg makronerna i en plastpåse och tryck till dem så de bilr grovt krossade. Häll upp dem på ett fat och stänk över vin.
  5. Fördela nu i lager i portionsglas eller i en glasskål, rabarberkompott, makroner, vaniljkräm och grädde x 2. Avsluta med lite krossade makroner.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.