- Serverar: 20 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Bullar i långpanna som smakar lite som wienerbröd
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke.
- Smält margarinet och häll över mjölken, värm mjölk- och margarinblandningen till 37 grader (fingervarmt).
- Häll lite av mjölkblandningen över jästen och lös upp den.
- Häll sen ner resten av mjölkblandningen.
- Tillsätt socker, salt och äggen. Rör om.
- Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta degen smidig.
- Låt sedan degen jäsa under bakduk i 30 minuter.
- Kavla ut halva degen och täck botten av en långpanna.
- Bred en sats kokad marzankräm över.
- Kavla sedan ut andra hälften av degen och bred på smörkrämen.
- Rulla sedan ihop till en rulle och skär i 2 cm tjocka bitar som du placerar ut på degen i långpannan.
- Grädda ca 15-20 minuter.
- Skär sedan i bitar och blanda florsocker med lite vatten och ringla över bullarna.
Publicerat den
16 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
ett toppen recept! det blev jätte gott och mycket uppskattat!