Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sveas danska bullar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Bullar i långpanna som smakar lite som wienerbröd

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke.
  2. Smält margarinet och häll över mjölken, värm mjölk- och margarinblandningen till 37 grader (fingervarmt).
  3. Häll lite av mjölkblandningen över jästen och lös upp den.
  4. Häll sen ner resten av mjölkblandningen.
  5. Tillsätt socker, salt och äggen. Rör om.
  6. Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta degen smidig.
  7. Låt sedan degen jäsa under bakduk i 30 minuter.
  8. Kavla ut halva degen och täck botten av en långpanna.
  9. Bred en sats kokad marzankräm över.
  10. Kavla sedan ut andra hälften av degen och bred på smörkrämen.
  11. Rulla sedan ihop till en rulle och skär i 2 cm tjocka bitar som du placerar ut på degen i långpannan.
  12. Grädda ca 15-20 minuter.
  13. Skär sedan i bitar och blanda florsocker med lite vatten och ringla över bullarna.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • doris054 14 juni 2011

    ett toppen recept! det blev jätte gott och mycket uppskattat!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.